Welkom op de site van Dirk Hageman
Deze site gaat over onze motorreizen.
   Welkom      Motorreis USA 2002
 
 Onderaan de pagina zijn filmpjes geplaatst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het is September 2002

Dag 1:

KLM vlucht Amsterdam- Los Angeles, door tijdsverschil nacht overgeslagen dus al vermoeid bij aankomst.


Dag 2, 336 km.

Vroeg op, redelijk geslapen, motoren ophalen, er waren 21 motorrijders, en langs de kust van Los Angeles naar Ensenada (Mexico), was redelijk fris dus complete motorpak aan. Aan de grens (Tijuana) geen oponthoud de temperatuur was inmiddels gestegen naar 35 graden, dus motorpak weer uit maar de indruk van Mexico valt gelijk tegen, alles is dor en vies het lijkt wel of men al het afval gewoon langs de weg gooit, voorts rijden wij veel duistere figuren voorbij. Veel armoe.
Nee Mexico kan mij tot zover nog niet bekoren.


Dag 3, 264 km.

s.Nachts op de pot, biologieÙs ritme is nog verstoord en slecht geslapen, na een stevig ontbijt gaan we van Ensenada weer naar de USA (Calexico in Californie)), door de woestijn met een straffe zeer hete wind, temperatuur 50 graden, dit moet je beleven er is geen lolletje aan, gevolg was dan ook dat de stop aan het eind van de woestijn 1 motorrijder van zijn motor afstapte en tegen de vlakte ging. 911 gebeld was zeer snel te plaatse motorrijder opgelapt, kwam gewoon vocht te kort, na 3 kwartier konden we verder, de les was drink vaak en zoveel mogelijk. sÙAvonds zeer vermoeid en ik dacht als dit zo doorgaat dan kom ik erniet.


Dag 4, 424 km.
Goed geslapen voel mij zeer fit denk dat ik over de jetlek heen ben, flinke rit voor de boeg, we gaan van Calexico (Californie) naar Prescott (Arizona), door een prachtig berglandschap met vele bochten is het goed sturen geblazen, ik voel mij eigen in mijn element en doe er alles aan om de andere motorrijders achter mij te houden, maar enkel jonge knapen gingen toch voorbij.
Aan het eind van de bergen werd er weer verzameld waar we bij aankomst in het hotel gauw het zwembad in doken.

Dag 5, 160 km.
Een korte rit vanwege de vele stops onderweg. In de staat Arizona mag je zonder helm rijden wat enkel motorrijders deden, vond dit wel onverstandig een helm is niet voor niets en mogelijk kan dat problemen opleveren met de ziekte kosten verzekering als er wat gebeurd, dus ophouden dat ding. Nu van Prescott naar Flagstaff via Jerome een oud goudzoekers plaatsje met een uniek museum, hier hebben we wel enige tijd doorgebracht om alles te bezichtigen en in een verlaten goudmijn geweest Verder dan naar Sedona voor een indruk van de beroemde Red Rocks. Aangekomen in Flagstaff goed aan het bier. Voel mij goed en zie de reis verder wel zitten

Dag 6, 232 km.

Van Flagstaff naar Gray Moutain, vanaf de “South Rim” krijgen we uitgebreid de tijd om de indrukwekkende Grand Canyon te bekijken, mijn vrouw zelfs vanuit een helicopter, wat een natuurgeweld, voorts zien we een mooie film hier over in het Imax theather, savonds zijn we met zijn allen, 27 personen, gaan eten wat erg gezellig was. Echter om 22.00 naar bed want er komt weer een lange rit.Dag 7, 400 km.

Door de Painted Desert van Gray Mountain naar Page, via Lake Powell met zijn vele watersport mogelijkheden.

Ook hebben we Monument Valley bezocht, bekend van de vele Films en reportages, was wel zeer warm en stoffig.


Dag 8, 296 km.

Eerst de motoren eens goed nagekeken wat vooral bij de Harly's rammelt nogal eens wat los, ook het olie verbruik door lekkages is hoog van deze motoren. De Goldwings 4 in getal waarvan ik er een gebruik leveren geen enkel probleem op. Verder dan maar van Page naar Hurricane, de Colorado River over langs Marble Cayon naar het bekende Zion Nationaal Park. Het barst van de grote insecten welke met regelmaat op het voorscherm uiteen spatten, er kwam zelfs zoÙn grote aan dat ik onverwijld mijn hoofd introk wat een schaterlach van mijn vrouw opleverde. Niettemin zit ze toch al aardig wat kilometertjes achter op.

De avond sluiten we af met een selfmade barbecue en de benodigde drank.Dag 9, 264 km.

Door de midle of nowere belanden op de drukke autoweg naar Las Vegas, haast is geboden want we willen vroeg aankomen, om 14.30 uur belanden we in hotel Circus Circus, is midden in Las Vegas en een van de grootste gokhuishotels maar liefts meer als 7000 kamers. Dit is het walhalla van entertainment, shows en atracties, superlatieven schieten te kort om de gekte te beschrijven, wij zitten er te kort om alles te zien je kan er 24 uur per dag gokken, zelfs aan het ontbijt ontbreekt de gokkast niet, 50 dollar geprobeerd helaas, toch na de vakantie maar weer aan het werk. Ook kan je er snel trouwen, binnen 10 minuten, wat een motorrijder met zijn vriendin heeft gedaan de volgende dag hebben we dat dan ook gevierd.Dag 10, 376 km.

Hoe verzinnen ze het zo.n afstand na een avondje Las Vegas, maar ja we moeten verder, op naar Lone Pine.

Het is weer zeer warm rond 45 graden, veel drinken dus en nadorst rijden we door de beruchte Death Valley, officieel de warmste plek op aarde met eindeloze vlaktes en donker gekleurde rotsen, met alleen het motor geronk, zo stil is het daar naar Lone Pane. We overnachten naast JakeÙs Saloon een prachtige westernbar met echte cowboys. Voorst word er op het motelplein een mooie show met veel pang pang voor ons opgevoerd.Dag 11, 432 km.

Het wilde westen laten we achter ons en gaan naar Fresno, via Bishop door het Yosemite Nationalpark en rijden de 3000 meter hoge Tioga Pas over. Het lijkt hier wel de Alpen, veel stuurwerk dus en een prachtig stuk natuurschoon.Dag 12, 248 km.

Een korte rit tot het Seguoia Nationaal park beroemd om de enorme bomen die daar staan, voor mij lijken ze allemaal op elkaar dus ben ik gauw uitgekeken, de Giant Forest is de grootste boom van allen. Na eindeloze bochten dus weer veel stuurwerk, wat het motorrijden zo aantrekkelijk maakt, zijn we afgedaald tot in Porterville.Dag 13, 432 km.

Terug naar Los Angeles de laatste megarit via Bakersfield door het eenzame Frazier park, niet zo bekend maar toch indrukwekkend. Via Ventura over de beroemde Highway 1 met uitzicht over de Pacific belanden we weer in ons start hotel. De temperatuur is inmiddels gedaald tot aangenaam, 25 graden. In de avond nog even de motoren weg gebracht zodat we morgen de hele dag tot onze beschikking hebben.Dag 14, geen kilometers.

Met de bus gaan we naar Hollywood en maken een uitstapje naar de Universal StudioÙs, hier kun je goed zien hoe er een film wordt gemaakt en hoe we voor de gek gehouden worden op televisie. In de avond lopen we over de Sunset Boulevard maar niemand wou ons hebben voor een screentest. Ter afscheid nog uit eten met zijn allen.Dag 15,

Terug naar Holland 11.15 uur vliegen en de klok weer 9 uur vooruit we missen dus weer een nacht en komen op dag 16 in Nederland aan.

Terugkijkend op het geheel, het is een boeiende reis, welke vermoeiend is in het begin, maar zeer de moeite en zijn geld waard is.Liefhebbers?? Inlichtingen WWW.USAMOTORREIZEN.NL


Klik op video plaatje

Amerika deel 1

Amerika deel 2